top of page

Waar zit je mee?

 

Je kan bij ons terecht zowel voor algemene vragen, als voor specifieke kwesties waar jij mee zit. Ook technische vragen over loon, voorwaarden, tijdskrediet, etc. beantwoorden we met hulp van onze experten.

Waar kun je op rekenen?

 

We informeren en adviseren je steeds vrijblijvend en anoniem, en nemen geen verdere stappen in een dossier zonder grondig overleg en jouw akkoord.

Voor onze leden halen we het onderste uit de kan, maar we horen ook graag van jou als je geen lid bent. Zo blijven we zelf op de hoogte, en proberen we je in de mate van het mogelijke te helpen.

Contactopties:

  • Het invulformulier op deze pagina. Dat komt terecht op info@acvkuleuven.be

  • Je kunt ook rechtstreeks mailen naar info@acvkuleuven.be

  • Je kunt contact opnemen met de personeelsvertegenwoordigers in jouw buurt

  • Je kunt contact opnemen met het ACV Puls kantoor van jouw keuze.

Welke diensten bieden we concreet aan?

1. Collectieve onderhandelingen

Of het nu gaat om individuele of collectieve problemen, onderhandelen zit het ACV in het bloed. We behartigen jouw belangen op ondernemingsniveau en per entiteit: Oost-West of Leuven-Brussel-Antwerpen-Limburg. Op die manier strijden we voor de beste resultaten, bijvoorbeeld als je geconfronteerd wordt met onveiligheid, sociale onrechtvaardigheid of opgedrongen contracten. De verstandhouding tussen een werknemer en de werkgever moet in balans zijn, om zo eenzijdige beslissingen te vermijden. Samen versterken we jouw belang.

2. Individuele en professionele steun

Als werknemer zit je met heel wat concrete vragen. Op onze pagina Werken aan KU Leuven vind je het antwoord op veel voorkomende kwesties. Staat het antwoord er niet tussen? Ons team van afgevaardigden is je toegewijde steun bij alle vragen en dossiers. Waar we je zoal bij kunnen helpen? Dat gaat van je wegwijs maken in afspraken aan KU Leuven en uitleg bij je rechten en plichten, tot contracten nalezen of hulp bij het formuleren van reacties. Voor materie over het arbeidsrecht kun je rekenen op de professionele steun van ACV Puls. Wat we niet doen is ondersteunend fiscaal advies aanbieden. Ontdek al onze ledenvoordelen.

3. Juridische steun

Leden kunnen gebruikmaken van de juridische ondersteuning van het ACV bij conflicten en procedures voor de arbeidsrechtbank. Bij conflicten voor de handelsrechtbank of de rechtbank van eerste aanleg dragen ACV-leden zelf de kosten voor het proces. We stellen wel een lijst van advocaten ter beschikking met wie wij gunstige tarieven onderhandelden.

bottom of page