top of page

Groene mobiliteit aan KU Leuven.

De KU Leuven zet in op groene mobiliteit en dat kunnen we als ACV alleen maar toejuichen. En toch wringt het schoentje nog.


Voor het openbaar vervoer is een mooie regeling uitgewerkt met:

  • NMBS volledig ten laste van de KU Leuven. Bij een abonnement is een derdebetalersregeling voorzien, je hoeft aan het loket zelfs niets te betalen. Losse ticketten of rittenkaarten betaal je zelf bij aankoop en kan je nadien terugvorderen.

  • De lijn, gedeeltelijk ten laste van de KU Leuven. Bij een abonnement is een derdebetalersregeling voorzien, je betaalt aan het loket 28% van het abonnementsbedrag. Bij rittenkaarten en/of ticketten betaal je zelf bij aankoop en kan je nadien 72% terugvorderen.

  • TEC, gedeeltelijk ten laste van de KU Leuven. Hier is geen derdebetalersregeling voorzien. Je betaalt zelf aan het aan het loket. Na aanvraag tot terugbetaling bij de KU Leuven wordt 72% (geplafonneerd bedrag) terugbetaald samen met het loon.


Voor de fiets is momenteel alleen de 2WD fiets een alternatief. Een fietsvergoeding is er nog niet aan de KU Leuven. ACV blijft verder ijveren voor een fietsvergoeding.


Eigen fiets, wagen, motorfiets of bromfiets: KU Leuven voorziet nog geen tussenkomst.



Voor een wagen of motorfiets kan je bij je leidinggevende terecht om een parkingplaats aan te vragen. Let wel personeelsleden die wonen in Leuven en deelgemeenten (postcode 3000) hebben geen recht op een parkingplaats.


Personeelsleden die beschikken over een abonnement openbaar vervoer en/of een 2WD-fiets hebben parkeerrecht voor maximum 20 Jokerdagen/ jaar op één bepaalde parking (parking Servotte voor campus Leuven, parking De Molen voor campus Heverlee of parking Onderwijs en Navorsing voor campus Gasthuisberg) .


Het ACV-team maakt werk van een fietsvergoeding.

Comments


bottom of page